20. Jan

Jonathan, Krešo i Kisele Kiše, Buco i Kalašnjikovi, DJ Rotten i DJ Sven Nalis na 8. CSS-u

Svi znaju da osim ekstremnih sportova i snijega, obožavamo i dobru mjuzu. Zato će ove godine nakon natjecanja na Carnival Snowboard Session-u pred vas na pozornicu na Gatu Karoline Riječke stupiti čak  5 izvođača – Jonathan, Krešo i Kisele Kiše, Buco i Kalašnjikovi, DJ Rotten i DJ Sven Nalis.

Naš glazbeni program u subotu, 30. siječnja, ide kako slijedi:

19:45 Buco i Kalašnjikovi

Bend Buco i Kalašnjikovi osnovani su 2010. godine u Krku. Sastav čine lokalni krčki momci Miran, Tomislav, Adrian i Dorian koji su usmjereni sviranju krčkog rocka za kojeg ni sami ne znaju šta je ili se ne mogu dogovorit. Kroz godine su svirali više manje po trasi krčkog meridijana Hrvatske uz izuzetak najvećeg regionalnog natjecanja demo bendova u Banja Luci te nastupa u mjestima kao što su Široki Brijeg i Imotski na kojem je osvojena prestižna nagrada najboljeg demo benda Imotske Dogane 2013. godine. Uz konstantne nastupe izdaju samostalno album imena “Reggae mafia”  uz promociju na srednjovjekovnom trgu popraćenu stotinama obožavatelja. Budući planovi, svirke, novi album, svirke.

Buco i Kalašnjikovi na Soundcloud-u

20:45 Krešo i Kisele Kiše

Krešo i Kisele Kiše su riječki punk-rock bend. U šest godina postojanja odsvirali su blizu sto koncerata i festivala po Hrvatskoj i Sloveniji. Njjihovu muziku mnogi uspoređuju s ranim uratcima Hladnog Piva. Muzika kakvu ova vesela skupina proizvodi svrstala bi se u čistokrvni Punk sa zafrkantskim tekstovima iz naroda. Teme koje najviše prolaze kroz tekstove su birtija, alkohol, ljubav, sex, tučnjave, kućanski poslovi, posao, nogomet, kladionica te kombinacije istih. Ove 2015. snimljeni su spotovi za pjesme “Uvijek” i  ” Inače?! ” . Trenutno bend priprema novi treći studijski album koji se snima u studiju HRT- a kao nagrada sa Hr demo kluba.

Krešo i kisele kiše na Soundcloud-u

22:00 Dodjela nagrada

22:35 Jonathan

Nastupnim singlom “Maggie” i debut albumom “Bliss” riječka grupa Jonathan digla je proteklu godinu i pol rijetko viđenim hypeom na ovom području. Cijelu 2015. godinu bend je proveo na cesti nastupajući na brojnim festivalima (Exit, InMusic, Flow, Waves…) i klubovima, da bi godinu finiširao mini tourom s grupom Editors (Bologna, Ljubljana, Zagreb) i svirkama u Saxu, Pogonu kulture i pulskom Uljaniku. Početak 2016., godine u kojoj će objaviti novi studijski album, bend je započeo nastupom na prestižnom Eurosonic festivalu u nizozemskom Groningenu.

Jonathan na Soundcloud-u

00:00 DJ Rotten

DJ Rotten glazbom se počeo baviti 1996. godine kao vokal riječkog punk-rock benda Crvene parole. Nakon hrpe koncerata i demo snimke bend se 1999. raspada, a Rotten se okreće elektronskoj glazbi. 2000. počinje se zanimati za DJ-ing, nabavlja svoj prvi par gramofona i zauvijek ostaje vjeran vinilu. Strastveni je kolekcionar te u svojoj kolekciji, koja broji nekoliko tisuća ploča, posjeduje veliki broj danas vrlo raritetnih izdanja. Glazbeni je izričaj u početku bio okupiran svime što ima predznak tech i na račun toga svirao je po cijeloj Hrvatskoj, a 2007. godine okreće se jungle i drum’n’bass ritmovima. 2008. godine svojim veselim jungle setom pobjeđuje na selekciji najboljih HR DJ-a, zvanoj „Svježa krv“u organizaciji Bass Invadersa iz Zagreba. Do sada je nastupio na velikom broju kako klupskih tako i festivalskih manifestacija diljem Hrvatske.

DJ Rotten na Soundcloud-u

01:00 DJ Sven Nalis

Pionir riječke drumbe i nekadašnji član legendarne Mase Kru iz Rijeke već 14 godina, kako sam kaže, trkelja po gramofonima i pločama. Dijelio je bine s legendama dnb-a i ostalih žanrova, a neka od tih imena su Grooverider, Bailey, Chase & Status, Loxy, Pendulum, Noisia, Muffler, Martyn, Coldcut i mnogi, mnogi drugi. Za sad ima već preko 10tak izdanja što za naše što za strane labelove, kao što su Rotation Deep, Liquid Drops, LowRise, DNBB, Dubtastic, Soul Deeparture, te sam vodi Balkan Kolektiv label koji izdaje footwork. Paralelno sa time vodi još jedan projekt na kojem se ne suzdržava žanrovski, pod aliasom Abjure gdje stvara footwork/juke, house, garage i bass glazbu.

DJ Sven Nalis na Soundcloud-u