31. Jan

Nejc Ferjan pobjednik Carnival Snowboard Session-a 2016

Finale Carnival Snowboard Session-a su i ove godine pomeli Slovenci s osvojenih prvih pet mjesta. Nagradni fond od 1.200 € podijelili su Nejc Ferjan (prvo mjesto), Nejc Pucko (drugo mjesto) i Matic Zavodnik (treće mjesto).

Suci, u sastavu Vid Barić i Matija Dukić, teško su donijeli odluku jer su vožnje ridera u austrijsko-slovenskom finalu bile na visokom nivou. Posebno teško je bilo donijeti odluku između prvih četvero plasiranih. Prvoplasirani Ferjan je pokazao tehnički najzahtjevnije trikove i dominirao na svim elementima. Pucko se izdvojio agresivnom i čistom izvedbom trikova, a stil vožnje doveo je Zavodnika na treće mjesto.

Vrijeme je visjelo cijeli dan nad publikom i organizatorima, no natjecatelji se nisu dali smesti. Na stazi je svoje umijeće pokazalo 12 snowboardera. Nakon kvalifikacijskih vožnji u finale su ušli: Nejc Ferjan (SLO), Erik Harc (SLO), Luka Jasenko (SLO), Nejc Pucko (SLO), Jaka Valant (SLO), Thomas Vielgut (AUT), Felix Widnig (AUT) i Matic Zavodnik (SLO).

Glazbeni dio programa je zbog kiše preseljen u Harteru gdje je održano i proglašenje pobjednika. U bivšoj riječkoj tvornici papira nastupili su pobjednici posljednjeg RI rocka band EXA, krčki band Buco i Kalašnjikovi, riječki punkeri Krešo i Kisele Kiše, Jonathan, DJ Rotten i Sven Nalis.

Konačni poredak natjecatelja

Poredak Ime i prezime Država
1 Nejc Ferjan Slovenija
2 Nejc Pucko Slovenija
3 Matic Zavodnik Slovenija
4 Erik Harc Slovenija
5 Jaka Valant Slovenija
6 Felix Widnig Austrija
7 Luka Jasenko Slovenija
8 Thomas Vielgut Austrija
9 Marian Juvan Austrija
10 Domagoj Miro Miloslavić Hrvatska
11 Riječka Maškara Hrvatska
DNF Aljoša Krivec Slovenija
DNS Ana Rumiha Hrvatska
DNS Darko Kastratović Srbija
DNS Alen Maleković Hrvatska
DNS Mario Veljača Hrvatska
DNS Žiga Erlač Slovenija