08. Feb

Pobjednici prvog Carnival Snowboard Film Festivala

Dva dana prije ovogodišnjeg Carnival Snowboard Session-a posvetili smo svima koji se našim omiljenim sportom bave iza objektiva. Organizirali smo prvi po redu riječki film festival posvećen filmovima i clipovima koji bilježe snježne vratolomije. Žiri i publika dodijelili su nagrade u dvije kategorije – profesionalnoj i amaterskoj. Žiri je u profesionalnoj kategoriji izabrao “Nothing really extreme”, a u amaterskoj “Ožbe Kuhar Promo HD”, dok je okupljena publika u profesionalnoj kategoriji izabrala “SIKVENS”, a u amaterskoj “vid chill edit”.
Čestitamo najboljima, kao i posjetiteljici Jeleni Milić koja je sudjelujući u glasovanju za najbolji film osvojila Nine-ovu školu snowboarda.
1. mjesto po izboru publike – PRO kategorija – “SIKVENS” – 45Degrees production (SLO)
“SIKVENS” film zanimljivih Gorenjaca s Bleda i okolice pokazao se kao pravi miljenik publike. Pretpostavljamo da se, pored vrlo dobrog snowboardinga, gledalištu svidio pomalo auto-ironični pristup, kao i seksi scene s ljepšim spolom zbog kojega je tijekom filma ponekad bilo teško prepoznati radi li se o rap spotu ili snowboarding filmu. Snowboarding vožnja u filmu je na visokoj razini, cure su iznimno lijepe, a humor je neprestan – dovoljno da publika proglasi ovaj film najboljim iz svoje perspektive.
1. mjesto po izboru žirija – PRO kategorija – “Nothing really extreme” – YOUGOFIRST production (SLO/CRO) – nagrada snowboard daska
Film autora Matica Zavodnika i Rine Barbarić, u kojemu su okupljeni vozači iz Slovenije, Austrije i Hrvatske, na specifičan način “iskače” iz okvira konvencionalne proizvodnje snowboarding filmova te posredstvom likovne umjetnice Rine Barbarić postaje malo umjetničko djelo. Dobroj konkurenciji unatoč, žiriju nije bilo teško izdvojiti “Nothing really extreme” kao najbolje filmsko ostvarenje na festivalu.
1. mjesto po izboru publike – AM kategorija – “vid chill edit” – Sandro Mihael (CRO)
Mihael Sandro je svoj prijavljeni “clip” snimao VHS kamerom iz sredine devedesetih godina što je bilo poprilično zanimljivo za vidjeti s obzirom na “teror” HD snimke u razdoblju u kojemu živimo. Čini se da je Sandro  publiku osvojio blagim nesavršenostima slike, vjerojatno i činjenicom da je svoj “clip” snimio na domaćem skijalištu Platak. Priznat ćemo, sigurno mu je pomogla i činjenica da su u publici sjedili brojni skejteri, a on aktivno surađuje i s njima te je i sam skateboarder.
1. mjesto po izboru žirija – AM kategorija – “Ožbe Kuhar Promo HD” – Žiga Škufca (SLO) – nagrada snowboard vezovi
Žiri je 1. mjesto u amaterskoj kategoriji odlučio dati mladom Slovencu Ožbe Kuharu. Ovaj desetogodišnjak koji najčešće snowboarda na Cerknu osvojio je članove žirija svojim umijećem snowboardinga i izrazito “hyperskim” pristupom. Njegov trener Žiga Škufca je montirao zanimljivi “clip” u kojemu je sadržano najbolje od mladog Slovenca – skillsi, karizma i vrlo izražena ljubav ka snowboardingu. Samo tako naprijed, Ožbe.