17. Aug

04.02. na redu je 9. Carnival Snowboard Session!

04. veljače 2017. upišite u svoje kalendare jer na redu je 9. Carnival Snowboard Session!

Rijeka će iznova ugostiti neke od najboljih imena europskog snowboardinga koji će odmjeriti snage na snježnoj stazi opremljenoj popularnim „railovima“ na kojima snowboarderi izvode trikove.

Carnival snowboard session se odvija od 2008. godine i danas je jedno od najdugovječnijih natjecanja takvoga tipa na svijetu. Natjecanje je u kalendaru World Snowboard Tour-a i boduje se za završni poredak vozača koji se natječu unutar spomenute federacije. Tijekom godina natjecanje na gatu je privuklo brojne natjecatelje iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Srbije, Bugarske, Nizozemske, Poljske, Mađarske i Njemačke.

Svoj dolazak na ovogodišnje izdanje natjecanja potvrdio je prošlogodišnji pobjednik Nejc Ferjan (SLO), višestruki pobjednik natjecanja u prethodnim godinama Erik Harc (SLO), a nakon dugo vremena se na natjecanje vraća i austrijska snowboarding legenda Rudi Janda koji je Carnival Snowboard Session proglasio svojim najdražim natjecanjem.

Natjecatelji će ove godine snage odmjeriti na nešto izmijenjenoj stazi. Fokus samog natjecanja će i dalje biti na “railovima”, odnosno na izvođenju trikova na ogradama i zidovima koji će biti raspoređeni po stazi. Carnival Snowboard Session je stoga natjecanje u “slopestyle” disciplini koja je kao olimpijska disciplina inaugurirana 2014. u Sočiju.