04. Feb

17 natjecatelja u glavnoj konkurenciji, desetorica prvi put na CSS-u

Unatoč kiši i zatopljenju, snowboarding staza na Gatu Karoline Riječke spremna je za 9. Carnival Snowboard Session. Zahvaljujući vrijednim radnicima izgradili smo skelu, dopremili 150 tona snijega s Platka i složili snowboard stazu po kojoj će se danas spustiti 17 natjecatelja iz cijele regije.

Po riječkoj snowboard stazi prvi će se put spustiti čak deset natjecatelja, a naći će se i pokoje poznato lice koje smo imali prilike vidjeti na postolju prethodnih izdanja CSS-a kao što su Nejc Ferjan (pobjednik 8. CSS-a), Nejc Pucko (drugi na 8. CSS-u) i Erik Harc (više puta je odnio titulu najboljeg na CSS-u). Staza će ove godine biti nešto drugačija, no fokus natjecanja ostaje na izvođenju trikova na ogradama i zidovima. Najboljeg natjecatelja očekuje nagrada od 800 eura, drugoplasiranog 300 i trećeplasiranog 100. Natjecanje u „slopestyle“ disciplini boduje se za završni poredak vozača u World Snowboard Tour-u.
Da natjecanje bude još atraktivnije pomogao nam je Nixon koji će natjecatelju koji izvede najbolji trik dodijeliti specijalno izdanje sata Nixon.

Otvorenje je zakazano za 13:30, a čast da nas sve pozdravi imat će riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. Nakon toga kreću kvalifikacijske runde, koje će potrajati do 17 sati. U pauzi do finalne runde, koja je zakazana za 18:30, održat će se prvi Carnival Snowboard Session Kids za djevojčice i dječake rođene od 2005. godine na ovamo.

 

Poslije natjecanja, ekipa se seli u Omladinski kulturni centar Palach na after gdje će nastupiti Kiša metaka, Reinkarnacija i Ličo & Palačinka Soundsystem. U Palachu će se poslije 23 sata održati proglašenje najboljih.Ulaznice za koncert možete do 13 sati u Dallas Music Shopu kupiti po cijeni od 35 kuna, a na ulazu u Palachu cijena će biti 10 kuna viša.