24. Feb

I opet Nejc Ferjan

Slovenac Nejc Ferjan još jednu godinu za redom pokazao je svoju konzistentnost i spretnost tijekom cijelog natjecanja te kući nosi titulu najboljeg na 11. Carnival Snowboard Sessionu (CSS), kao i ukupnog pobjednika riječkog gradskog snowboard natjecanja (CSS-a) i novosadskog City Jama koji su se udružili kako bi zajedničkim snagama promicali snowboard u regiji. Drugoplasirani je Slovenac Erik Harc, a trećeplasirani Austrijanac Konrad Sonne koji je ujedno i vlasnik titule izvođača najboljeg trika 11. CSS-a. Najbolja među djevojkama bila je Austrijanka Mara Salmina.

Natjecatelji su posebno pohvalili stazu koja je ove godine imala čak pet railova, zahvaljujući čemu su natjecatelji mogli raditi tehničke trikove ali i public pleasere, a mnogi su iskoristili mogućnost da ih iskombiniraju i izvedu zanimljive trikove. To je učinio Konrad Sonne koji je izveo najbolji trik natjecanja transfer to frontboard.

Niz riječku stazu, jedinstvenu u svijetu zbog svoje blizine moru, danas se spustilo 14 natjecatelja i četiri natjecateljice. Prekrasan dan privukao je brojnu publiku, a dječja staza brojne roditelje i djecu koja su imala priliku prvi put stati na snowboard.

Natjecanje su sudili Vid Barić i Dejan Hodžić. Natjecateljima se bodovi s Carnival Snowboard Sessiona pribrajaju u ukupnom poretku na World Snowboard Touru.