24. Feb

Napokon! Danas je Gat naš!

Ovogodišnji Carnival Cnowboard Cession opet okuplja neke od najboljih europskih snowboardera. Vraća nam se višestruki prvak CSS-a i pobjednik prošlogodišnjeg riječkog grdskog city jama Nejc Ferjan, jedan od tehnički najpotkovanijih vozača u Europi. Mariborčanin Nejc Pucko također će pretendirati na prijestolje, a publici je možda poznat po frontflipovima koje je radio s double kink raila zadnjih par godina. Dolazi i Austrijanac Konrad Sonne koji je prošle godine osvojio best trick, a tu je i nepoznati Rumunj Peter Tapalaga čiji video-clipovi najavljuju njegove solidne vožnje u Rijeci. Slovenac Jani Taler koji je odličan kicker vozač , ali rastura i railove sigurno će se motati oko postolja, a hrvatske snage branit će Rino Kološić, Alan Maleković, Domagoj Miloslavić i Matko Pedišić. Što se Hrvata tiče, računamo da ćemo imati bar jednog u finalu među najboljima. Bit će tu i Austrijanci koji bi mogli iz pozadine ostvariti super rezultat kao što su Anton Hofer, Stefan Langgartner i Georg Obermeissner, kao i Slovenci Erik Harc, Peter Podlogar Žiga Erlač koji su rado viđeni gost CSS-a. Naravno, da podigne atmosferu bit će tu i uvijek prisutna Riječka maškara.

Žensku konkurenciju čine četiri cure, Nikolina Mišeta i Ana Mišetić, Hrvatice i dugogodišnje riderice sa Sljemena, te Austrijanke Mariella Kreitmayr i Mara Salmina, koje su našoj publici i sucima zasad nepoznate jer nikada nisu nastupile na CSS-u.

Sudački par za ovogodišnje izdanje CSS-a čine iskusni snowboarderi, pa ne sumnjamo da će svojim sudačkim odlukama zadovoljavati pravdu, kao i naše natjecatelje. Tu je naš Vid Barić, kao dugogodišnji glavni sudac CSS-a, a pridružit će mu se i Slovenac Matic Zavodnik.