08. Feb

Najavili smo 12. Carnival Snowboard Session

U nedjelju, 12. veljače, Platak će ugostiti 30-ak natjecatelja na 12. Carnival Snowboard Sessionu, koje će ujedno biti i prvenstvo Primorsko-goranske županije u snowboardu.
12 izdanje našeg natjecanja, prvo na Platku, najavili smo u društvu kraljice Riječkog karnevala Maje Babin, Meštra Sandija, zamjenika župana Primorsko-goranske županije Vojka Brauta, direktorice Turističke zajednice Kvarnera Irene Peršić Živadinov i županijskog vijećnika Lea Pavele.

Natjecatelji 12. Carnival Snowboard Sessiona, kojih se očekuje 30-ak iz Austrije, Hrvatske, Slovenije i Ukrajine, natjecat će se u disciplini slopestyle, odnosno izvođenju akrobacija na skakaonicama i elementima, tzv. trikova, prilikom spuštanja niz stazu najavio je Miodrag Toskić, predsjednik Snowboard kluba Nine.

„Veseli da ova manifestacija prerasta u sve veću i značajniju manifestaciju, kako sportski tako i turistički. Drago nam je što nam dolazi sve više natjecatelja iz okruženja, te stoga rado podržavamo događanje na Platku koji ima ogroman potencijal“ rekla je direktorica turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Sve će započeti treningom u 11 sati koji služi tome da se natjecatelji upoznaju sa stazom te zagriju za natjecanje koje će ujedno biti i prvenstvo Primorsko-goranske županije u snowboardu. Natjecatelji će biti podijeljeni u sljedeće kategorije: djeca, juniori i seniori, a ocjenjivat će se ženska i muška kategorija.

Nagradni fond vrijedan 1.000 eura, najboljem u kategoriji seniora donosi 400 eura, dok će najbolja seniorka primiti 150 eura. Svi koji stanu na jednu od dvije snowboard staze – dječju ili seniorsku – imat će prilike pokazati najbolje što znaju u kvalifikacijskoj rundi, nakon koje je na sucima Vidu Bariću i Moreni Makar da odluče tko je bio najbolji te ide u finalnu rundu, a potom i tko je izveo najatraktivnije pokrete, bio najkonzistentniji i najraznovrsniji te zaslužio titulu pobjednika.

Prijave za natjecatelje su još uvijek otvorene na internetskoj stranici Carnival Snowboard Sessiona.

Meštar Sandi rekao je da očekuje dobru zabavu te pozvao sve građane i građanke da u nedjelju posjete Platak i 12. Carnival Snowboard Session. Županijski vijećnik platforme KIGO Leo Pavela naglasio je kako Platak ove godine ruši sve rekorde po pitanju broja posjetitelja, te da će i ova manifestacija doprinijeti tome.

Za atmosferu na stazi će se brinuti DJ Dog i komentator/voditelj David Puharić. Poslije proglašenja najboljih, koje je predviđeno u 16 sati, organiziran je after party u X-baru na dnu staze Radeševo.
Natjecanje će se održavati u snowboard parku, te aktivnosti 12. Carnival Snowboard Sessiona neće remetiti uobičajeni rad staza na Platku.

Carnival Snowboard Session, kojeg od svojih početak 2008. godine organizira Snowboard klub Nine, organiziran je u različitim oblicima u centru Rijeke sa željom da se iskoristi vrijeme Riječkog karnevala za popularizaciju sporta. Ovo će biti prvi put da će se CSS održati na Platku, mjestu na kojem je većina snowboardera iz regije napravila svoje prve pokrete na snowboardu. Organizatori, koji na Platku inače organiziraju škole boardanja, željeli su iskoristiti postojeću infrastrukturu na skijalištu ali i uz kombinaciju atraktivnog natjecanja i karnevalskog raspoloženja obogatiti ponudu istog.

Ovogodišnje izdanje Carnival Snowboard Sessiona podupiru Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Kvarner, Turistička zajednica Rijeka, Skijaški savez Primorsko goranske županije te Goranski sportski centar. Medijski pokriva KIGO.hr.

Snimku cijele konferencije za medije pogledajte ovdje.